Vad är nytt för vintern 22-23 på SkiStar i Åre och Vemdalen! Detaljer här

SkiStar förbättrar turisternas skidupplevelse i Åre och Vemdalen inför kommande vintersäsong

ATA

Det finns massor av energigivande utvecklingar under vintersäsongen 2022/23 i Åre och Vemdalen, från vidareutvecklad snötillverkning, längre öppettider och förlängning av Marschbacken Skalet Turisten till en fräsch ur plast nyskapad SkiStar Snow Park i Duved i ett gemensamt arbete med SkiStar-ambassadören och OS-medaljören Jesper Tjäder. Den nya sexsitsig Stjärnliften öppnar också i Åre.

I vinter är det perfekt att äntligen få möjlighet att jobba på gränsen till centrala Åre med vår nya spjutspetslift Stjärnliften, som är en betydande etapp mot klimat och vindstätning av Åres skidsystem. I år kan gästerna inte bara delta i en tidig morgonsväng, “åtta vid åtta” i Åre by; de kan också uppskatta tidig skidåkning på dagen kl. 8 i Duved. Vi litar på att det kommer att finnas något för alla i hela våra skidregioner, oavsett ålder eller nivå, säger Sebastian Thomasson, destinationsadministratör för SkiStar Åre.

Utveckling och förbättringar inom SkiStar Åre Skidregioner

 • En annan expresslift, Stjärnliften, är inneboende centrala Åre för att ersätta VM-liften. Den nya 6-sitsliften har en gräns på 2 600 personer i timmen på vintern och 1 000 i timmen under den sena vårsäsongen, vilket gör den till den främsta liften i Sverige som fungerade för att frakta individer både sommar och vinter.
 • En ny skicrossbana planeras i Duved.
 • Knapplyften Tege som är mindre än vanligt ersätts av en mer solid, aktuell lyft med en marginellt högre gräns.
 • Duveds linbana kommer att vara öppen längre med tidig skidåkning på dagarna från kl 8 konsekvent och kvällsskidåkning, med ytterligare en natt i både Duved och VM8 under hela säsongen. Vi kommer också att fortsätta med de långa öppettiderna under semesterperioder.
 • Förbättringar av det yttre lagret av SkiStar Snow Park Bräcke, där sprången i de röda och mörka backarna blir jordens kullar under den avslöjade jordens tidsram, vilket gör att vi kan öppna parken inför säsongen. Detta är dessutom viktigt för underhållet eftersom det använder mindre snö.
 • Vidareutveckla snösystemet i Duved och centrala Åre för att garantera snö i ytterligare områden och med bättre räckvidd över skidområdena.

SkiStar Förbättringar I Vemdalen By

 • Den föredömliga Turisten i Vemdalens backe har förstorats och sträckts ut till Hovdeexpressens högsta punkt, så du kan utan tvekan åka skidor nerför Turisten och ge benen vila i Hovdeexpressen på vägen upp. Den nya backen kommer att bli upplyst.
 •  Det måttliga lyftet är något förkortat för att ge plats åt förlängningen av Turisten. Den övre delen kommer att grävas fram för att göra ett enklare lod.
 • Snösystemet har byggts upp med falsksnö vid Torgbacken och Björnvallens liftbanor i Björnrike och vid den nya biten av Turisten.
 • Längdskidåkning: SkiStar Cross Country Field har flyttat till Björnrike. Fältet har totalt 7,5 km spår, isolerat i fyra cirklar, varav 3 km kommer att ha elektrisk belysning. Det finns latriner, ett skidvaxrum och en uppvärmd stuga nära fältet.
 • Vi satsar på att vidareutveckla den centrala Turistenbacken vid Skalet, vilket vi inser att många gäster uppskattar. I vinter kan du köra betydligt fler svängar och ta del av en helt ny skidupplevelse i pisten. Vi är säkra på att vinterns nya utvecklingar kommer att ge en betydligt mer kritisk bergsupplevelse för gäster som besöker våra bergsdiamanter, säger Anders Lundqvist, destinationsdirektör för SkiStar Vemdalen.

SkiStarshop Konceptbutik

 • Nya SkiStarshop Concept Store i Åre Björnen öppnar i gamla SkiStarshops lokaler.
 • SkiStarshop Concept Store på Vemdalsskalet i Vemdalen har städats och gjorts om invändigt.
 • Gäster som anlitar sin skidhårdvara i förväg med hjälp av SkiStar.com kan bestämma sig för att få den direkt överförd till sitt boende. Detta gäller de valda boendena.
 • En annan utveckling är automatiserade SkiStarshops på de svenska destinationerna, som kommer att ha öppet 24 timmar om dygnet, så att du kan promenera in och köpa ett urval av grundläggande varor i grunden och effektivt med en applikation.SkiStar är ett lovande och välrenommerat svenskt turism-, fritids-, fastighets- och detaljhandelsföretag som erbjuder hisnande skidupplevelser. För vintern 2022-2023 planerar SkiStar stort för skidåkare för en upplevelse en gång i livet. Är du sugen på att styra snön?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here