Så sparar du data: Fem tips för att spara data och pengar

Få de 5 bästa tipsen för hur du sparar data och pengar smart!

ATA

Inte alla av oss behöver eller vill ha en obegränsad plan. Den goda nyheten är att du inte behöver offra bekvämligheten med en ansluten smartphone bara för att spara pengar på mobildata. Här är fem saker som tar dig fem minuter att göra och som kan spara massor av pengar varje månad.

Din smartphone är oumbärlig. Det finns massor av olika datahungriga appar som förbättrar din mobila upplevelse. Molnlagring, ljud- och videoströmning, rik surfning, sväng-för-sväng-navigering och så vidare kan ställa stora krav på din mobila dataanslutning. Lyckligtvis är det dock lätt att dra ner på mobildataanvändningen utan att hindra din mobila upplevelse.

Bandbreddshantering

Google har implementerat en funktion i Android som heter Lite-läge som kraftigt kan minska mängden data som Chrome-webbläsaren kräver. Med hjälp av Googles servrar kondenserar Chrome bilder och andra filer för att optimera sidwebbplatser på din mobila enhet. De ger dig också en visuell titt på hur mycket du har sparat under den senaste månaden med hjälp av ett enkelt linjediagram. Enligt Google kan din dataanvändning minskas med upp till 60 %!

För att aktivera inställningen Lite-läge, gå till:

Chrome-menyn > Inställningar > Begränsat läge

Cachar Google Maps

Du kan ladda ner ett område i Google Maps så att det använder mindre data när du navigerar till din destination. Detta sparar dig inte bara massor av mobildata, det förbättrar också upplevelsen om du reser genom ett lågt mottagningsområde.

Även om det finns en viss debatt om storleken på taket, finns det en gräns för mängden data du kan cache. Om det överträffas kommer du att bli ombedd att zooma på ett mindre område.

Så här sparar du en karta för offlineanvändning:

  • Öppna Google Maps och sök efter den plats du vill spara. Tryck på det nedre infofältet och tryck sedan på Ladda ner.
  • Välj storleken på regionen du vill spara, namnge den och du är klar!

Få detaljerade instruktioner för Android och iOS.

Spara data i Gmail

Spara data i Gmail

Google låter dig ladda ned Gmail-bilagor automatiskt via Wi-Fi. Om du är en daglig användare av Gmail-appen kan den här växlingen hjälpa dig att spara stort! Tyvärr iOS-användare, den här är också en funktion som endast är för Android.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here